Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - април I

Редакционна статия

 

COVID-19: как социалните предприятия отвръщат на удара!

Коронавирусът засегна тежко сектора на социалните предприятия за трудова интеграция. Много социални предприятия обаче отвръщат на удара. Съветникът по въпросите на политиките на EASPD Томас Бигнал пише как някои от нашите членове използват останалия им капацитет, за да помогнат на обществото в кризата. Прочетете повече.

 

Новини от EASPD

 

 

Стартиране на ново информационно бюро за COVID-19 за членовете на EASPD

EASPD стартира ИНФОРМАЦИОННО БЮРО ЗА COVID-19, което ще предоставя допълнителна подкрепа на нашите членове по време на пандемията. Прочетете повече.

 

Обява за свободна позиция: Оперативен мениджър в EASPD

EASPD търси оперативен мениджър, който да стане съществен член на управленческия екип и който ще отговаря за контрола на вътрешните и външни комуникации, събития, финанси и управление на човешките ресурси. Прочетете повече.

 

Не дължим дълг на работещите в сектора на грижите, дължим им спешна подкрепа

Генерален секретар на EASPD Люк Зелдерло написа редакционно мнение за водещ вестник в областта на въпросите на ЕС във връзка с мълчанието на Европейския съюз по отношение на COVID-19 като неотложен социален проблем. Прочетете тук.

 

Европейски новини

 

Кандидатствайте за наградата за социално сближаване на БРСЕ!

Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) стартира ежегоден конкурс за признаване и награждаване на забележителен принос за социалното сближаване. Прочетете повече.

 
Новият отговор на ЕС на COVID не дава гаранции за социалните услуги

От началото на кризата с COVID-19 публичните власти в цяла Европа системно отказват да предоставят гаранции за социалните услуги, така че да могат да продължат да предоставят основни жизненоважни грижи и подкрепа на стотици хиляди лица с нужди от подкрепа, включително хора с увреждания. Прочетете повече.

 

Новини за проекти

 

Проект „DialogueS“ публикува най-новия си бюлетин

Проектът има за цел да укрепи капацитета на социалните партньори в социалните услуги за участие както на национално, така и на европейско равнище. Прочетете актуалните новини за проекта тук.