Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - април II

Редакционна статия

#FundInclusion (Финансиране на приобщаването): Да оформим Европа на утрешния ден!

С наближаването на европейските избори генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло напомня колко е важно да гласуваме на 23-26 май за кандидат, който ще финансира приобщаването (#FundInclusion) и ще работи за създаването на по-социална Европа. Научете повече за нашата нова уебстраница, посветена на изборите, както и за всички предприети от нас дейности, за да сме сигурни, че нашите членове са в крак с всички новини от сектора, свързани с изборите. Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

 

В най-новото издание на видеосъобщението ни нашият старши специалист по въпросите на политиките Тим представя всички материали и дейности на EASPD, свързани с европейските избори, както и начина, по който ще помогнат за информирането на доставчиците на услуги за подкрепа на хората с увреждания. Гледайте тук.

 

 

Новини от EASPD

 

Покана за участие! EASPD търси уеб разработчник

EASPD търси специалист по брандиране и уеб дизайн за вълнуващ нов проект. Прочетете повече.

 

Покана за участие! Проучване на обещаващите практики в областта на моделите за подкрепа, за да се гарантира правото на глас за всички

EASPD и Работната група за услуги за подкрепа на бъдещето търсят изпълнител, който може да проведе проучване на предизвикателствата и възможностите на копродукцията (сътрудничество между всички отговорни страни) в изборния процес. Прочетете повече.

 

Побързайте! Все още има време да се регистрирате за участие в конференцията ни в Румъния

Крайният срок за участие в конференцията ни „Инвестиране в социалните услуги, инвестиране в хората“ в гр. Букурещ бе удължен до 30 април 2019 г. Натиснете тук, за да се регистрирате!

 

Покана за участие на лектори на уъркшопа на конференцията на EASPD в Хелзинки

EASPD и KVPS имат удоволствието да поканят всички ангажирани лица в сектора на предоставянето на услуги да споделят своите знания и умения на конференцията „Персоналът е от значение! Работната сила на бъдещето в сектора на хората с увреждания“ през м. октомври в гр. Хелзинки, Финландия. Прочетете повече.

 

 

Европейски новини

 

Проект „ParticipaTIC“ провежда международен симпозиум във Франция

„Обучение, застъпничество, увреждания. „ParticipaTIC“: укрепване на уменията на участниците в социалното приобщаване“ ще се проведе на 4 и 5 юни 2019 г. в гр. Сен-Дени (Франция). Прочетете повече.

 

Съветът на ЕС прие Европейския акт за достъпност

На 9 април Европейският съвет прие Европейския акт за достъпност – директива относно достъпността на много продукти и услуги в Европейския съюз за хората с увреждания. Прочетете повече.

 

Dandelion Group стартира първи европейски лагер за кампанийни дейности

Dandelion Group Ви кани на първото си едноседмично приобщаващо обучение на място за поддръжници и активисти, което ще помогне на участниците да придобият необходимите умения и изградят контакти за провеждане на въздействащи кампании. Прочетете повече.

 

Правото на глас! Handéo публикува ръководство в подкрепа на хората с увреждания да упражняват правото си на глас

В светлината на наскоро въведената промяна на френското законодателство, което дава възможност на хората под опека да гласуват, партньорът на Nexem – Handéo публикува актуализирана версия на ръководството „Как да се насърчи достъпът на хората с увреждания до гласуване“. Прочетете повече.
 

 

Доклад на ЕИСК показва, че милиони гласоподаватели с увреждания в ЕС няма да могат да упражнят правото си на глас на следващите европейски избори

Доклад на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) установява, че нито една държава членка не е гарантирала достъп за участие в европейските избори на всички граждани. Прочетете повече.

 

 

Новини за членовете

 

 

Покана за участие за лектори и представяне на добри практики: Международен форум на НАСО в гр. Варна

Националният алианс за социална отговорност (НАСО) и EASPD търсят заинтересовани лица, които да се включат като лектори или презентатори на добри практики на международния форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“ на 12-14 юни 2019 г. в гр. Варна, България. Прочетете повече.

 

 

Новини за проекти

 

От теория към практика: Партньорите по проект „IE+“ предприемат следващи стъпки в подкрепа на органите с правомощия за вземане на решения да изготвят основана на факти политика за приобщаващо образование

В периода между 1 и 5 април партньорите по проект „IE+“ проведоха семинар за обучение в гр. София, на който положиха основните за своя учебен курс в подкрепа на създаването на основани на фактите политики за приобщаващо образование. Прочетете повече.
 

Какво означава правосъдието за хората с увреждания в Европейския съюз?

Проект „Just4all“ проведе международен семинар в гр. Мадрид, на който бяха разгледани пречките пред хората с увреждания да участват в съдебната система на Европейския съюз. Прочетете повече.

 

Предстоящи събития

 

16-18 май 2019 г., Букурещ (Румъния) – Годишна конференция на EASPD: „Инвестиране в социалните услуги, инвестиране в хората“
28 май 2019 г., Амстердам (Холандия) – Конференция на Европейския съюз за подкрепена заетост (ЕСПЗ): „Преход към подкрепена заетост“
4 юни 2019 г., Белгия – Заключителна конференция по проект „Въвеждане на приобщаването в училищата“
12-14 юни 2019 г., Варна (България) – Международен форум на НАСО „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“
25-31 август 2019 г., Льовен (Белгия) – Европейски лагер за кампанийни дейности на Dandelion Group
 27 август 2019 г., Болоня (Италия) – 15-а международна конференция нa Асоциацията за развитие на помощните технологии в Европа (AAATE) на тема „Технологии и увреждания“: „Глобални предизвикателства пред помощните технологии: научни изследвания, политики и практика“
3-4 октомври 2019 г., Хелзинки (Финландия) – Годишна конференция на EASPD: „Развитие на качествена работна сила в услугите за хора с увреждания: възникващи нужди и възможности“
28-29 ноември, Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)

EASPD – НПО с нестопанска цел в областта на хората с увреждания – популяризира мненията на над 17 000 социални служби и техните представителни сдружения.
Информацията, съдържаща се в настоящата публикация, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.
Членувате в EASPD? Искате новините за Вашата организация да бъдат включени в нашия бюлетин? Добавете нашите специалисти „Комуникации“ към списъка на абонираните лица за Вашия информационен бюлетин: rachel.vaughan@easpd.eu, sydney.vonihering@easpd.eu