Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - декември I

Редакционна статия

 

Нова програма за правата на хората с увреждания в политиките на ЕС

За сектора на услугите за подкрепа е ясно, че предоставянето на висококачествена и индивидуализирана подкрепа изисква улесняване на правните и финансовите рамки, осигуряващи възможности на хората с увреждания. Сабрина Ферайна, ръководител „Политики“, обяснява как EASPD ще участва активно в дебатите около следващата Европейска стратегия за хората с увреждания.  Прочетете повече.

 

Новини от EASPD

 

Кандидатствайте за позицията на експерт в мрежата „Lighthouse“ на EASPD! Крайният срок наближава!

След успеха на първото издание на мрежата, EASPD цели нейното разширяване, като увеличи броя на експертите и обхванатите теми. Търсим най-малко 10 партниращи си експерти сред нашите членове – може би Вие сте един от тях? Прочетете повече.
 

Видеосъобщение

 

В последното ни видеосъобщение генералният секретар на EASPD Люк говори за новия Колегиум на комисарите на Урсула Фон дер Лайен и въздействието върху нашия сектор. Гледайте тук.

 

 

Европейски новини

 

Eurochild обяви свободни позиции!

Мрежата, която насърчава правата и благосъстоянието на децата и младите хора в Европа, търси нов директор „Програми“ и специалист „Членство и развитие на мрежата“. Прочетете повече.

 

 

Запознайте се с НОВИЯ председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

На 27 ноември Европейският парламент потвърди назначаването на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия за следващите пет години. Също така потвърди състава на нейния Колегиум на комисарите, които ще заемат постовете на еврокомисари с различни ресори. Прочетете повече.

 

Първото общоевропейско проучване на тема #ToysandDiversity (#ИграчкииМногообразие)

 

COFACE Families Europe дадоха началото на първото общоевропейско проучване на тема „Играчките и многообразието“ и искат да чуят Вашите истории за играчки! Прочетете повече.

 

 

Новини за членовете

 

Нови Lighthouse Network зимни уебинари

Този декември, Lighthouse Network ви предоставя три нови уебинара, запишете се сега за да чуете експерти в областта. Още.
 

 

Новини за проекти

 

Готови ли сте да въздействате с Ready4impact?

Проект „ALL IN!“ стартира наскоро педагогическата онлайн игра Ready4Impact като инструмент за преподаватели и ментори в работата им с възрастни хора с увреждания за практическо обучение за стартирането на социално предприятие. Прочетете повече.

 

 

Предстоящи събития

15-20 март, Любляна (Словения)  Шесто издание на курса за обучение на EASPD по приобщаващо образование 
4-5 май 2020 г., Париж (Франция) – Европейска конференция на EASPD „По пътя към намирането на работа“