Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - февруари I

Редакционна статия

„Гореща“ зима

Новата година вече е в разгара си и EASPD възобнови някои от най-важните инициативи за следващите няколко месеца. Сабрина Ферайна, ръководител „Политики“ на EASPD, споделя кои са текущите дейности на екипа и предстоящите важни събития, които можем да очакваме. Прочетете повече.

 

Новини от EASPD

 

Ще посмеете ли (да се включите в проекта „DARE“)? EASPD търси да назначи изследовател в началния стадий на изследователската си кариера – докторант, който да се присъедини към екипа ни в рамките на проекта „DARE“ („Научни изследвания в областта на застъпничеството за хората с увреждания в Европа“

EASPD търси да назначи изследовател в началния стадий на изследователската си кариера (ESR 7) – докторант, който да се присъедини към екипа ни през септември 2019 г. Прочетете повече.

 

Покана за представяне на практики! „Достъп на хората с увреждания до правосъдие“

EASPD и нейните партньори от проект „Just4all“ търсят добри практики за подобряване на достъпа на хората с увреждания до правосъдие. Прочетете повече.

 

Европейски новини

 

Европейската комисия стартира фотоконкурс „Моята социална Европа“ (#MySocialEurope)

Фотоконкурсът #MySocialEurope предлага възможност на живеещи в ЕС младежи на възраст между 18 и 30 години да покажат как трябва да изглежда бъдещето на социална Европа през творческия си обектив. Прочетете повече.
 

Бившият председател на Европейската комисия заяви: „Нуждаем се от социална инфраструктура“

Бившият италиански премиер и председател на Европейската комисия Романо Проди говори за необходимостта от социална инфраструктура в Европа след двустранна среща в Европейската комисия на 23 януари. Прочетете повече.

 

Асоциацията „Social Services Europe“ провежда събитие, на което представя своето най-ново научно изследване на тема „Равновесието между професионалния и личния живот“

На 20 февруари „Social Service Europe“ ще представи в Брюксел най-новото си научно изследване, посветено на темата за подобряване на равновесието между професионалния и личния живот чрез социални услуги за подпомагане.  Прочетете повече.
 

Очаквайте скоро емотикони за хора с увреждания на смартфоните

Всяка година технологичният гигант Apple одобрява и въвежда нови емотикони за смартфоните. Тази година най-значимите допълнения са свързани с темата за уврежданията. Прочетете повече.

 

Новини за членовете

 

Konekt защитава потенциала на младите хора с увреждания

Членуващата в EASPD организация KONEKT публикува редакционна статия, посветена на обществената система във Финландия и младите хора с увреждания, която бе публикувана в уважаван фламандски вестник. Прочетете повече.

 

 

Новини за проекти

 

Стартиране на проекта „Team-Up!“ за насърчаване достъпа до спорт на хора с умствени увреждания.

Проектът „Team-Up!“, който има за цел да насърчи приобщаването и равните възможности за хората с увреждания за участие в масови спортни дейности, стартира на 21 и 22 януари. Прочетете повече.
 

Актуална информация за проекта „Насърчаване на положителни нагласи и основана на фактите политика за приобщаващо образование“

На 23 и 24 януари партньорите по проект „IE+“ се срещнаха в Брюксел, където обсъдиха следващите си стъпки в подкрепа на органите с правомощия за вземане на решения да изготвят основана на факти политика за приобщаващо образование. Прочетете повече.
 

Стартиране на проекта „a4i“: подпомагане на социалния сектор да си сътрудничи успешно с инвеститорите

На 4 и 5 февруари EASPD и нейните партньори се срещнаха в Брюксел, за да дадат началото на проекта „Алианс за приобщаващи инвестиции в социалните грижи и подкрепа“. Прочетете повече.
 

 

Предстоящи събития

  

10-15 март 2019 г., Тирана (Албания) – Курс за обучение на EASPD: „Изграждане на приобщаващо училище за всички“
21-22 март 2019 г., Брюксел (Белгия) – Конференция на тема „Застаряването и уврежданията“
27-30 март 2019 г., Нюрнберг (Германия) – Годишен панаир на германските производствени цехове за хора с увреждания 2019 г., BAG WfbM, Германия
27-30 март 2019 г., Талин (Естония) – Конференция на Европейската федерация на училищата за кучета-водачи 2019 г.
16-18 май 2019 г., Букурещ (Румъния) – Годишна конференция на EASPD: „Инвестиране в социалните услуги, инвестиране в хората“
28 май 2019 г., Амстердам (Холандия) – Конференция на Европейския съюз за подкрепена заетост (ЕСПЗ): „Преход към подкрепена заетост“
27 август 2019 г., Болоня (Италия) – 15-а международна конференция нa Асоциацията за развитие на помощните технологии в Европа (AAATE) на тема „Технологии и увреждания“: „Глобални предизвикателства пред помощните технологии: научни изследвания, политики и практика“
28-29 ноември, Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)

EASPD – НПО с нестопанска цел в областта на хората с увреждания – популяризира мненията на над 15 000 социални служби и техните представителни сдружения.
Информацията, съдържаща се в настоящата публикация, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.
Членувате в EASPD? Искате новините за Вашата организация да бъдат включени в нашия бюлетин? Добавете нашите специалисти „Комуникации“ към списъка на абонираните лица за Вашия информационен бюлетин: rachel.vaughan@easpd.eu, sydney.vonihering@easpd.eu