Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - март II

Редакционна статия

 

Заедно е по-добре

 

Всички сме свидетели как целият свят бе засегнат от епидемията от COVID-19, защото вирусът не дискриминира. Сега повече от всякога трябва да се поддържаме и подкрепяме. Тук, в централата на EASPD, обичайният ни фокус на работа и рутина може да се е променил, тъй като в момента се занимаваме с разработване на начини да предоставяме насоки и съвети през този труден период, но продължаваме да подкрепяме нашите членове така, както знаем. Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

 

Препоръки на EASPD към Европейския съюз
 

 

Епидемията от COVID-19 ще изправи предоставянето на социални услуги пред огромни предизвикателства в няколко отношения. Имайки това предвид, EASPD и Европейската мрежа в областта на застаряването (EANизпратиха открито писмо до председателя на Европейската комисия с редица приоритети, които трябва да разгледа ЕС  в отговор на COVID-19. В последното ни видеосъобщение генералният секретар Люк Зелдерло разказва върху какво работихме през последните седмици. Гледайте тук.

 

 

Новини от EASPD

 

Разгръщане на потенциала на „Хоризонт Европа“ за приобщаващо здравеопазване за всички

На 5 и 6 март EASPD и партньорите ѝ организираха съвместно четвъртия годишен форум на EURECO, посветен на темата на приобщаващите здравни услуги за хората с увреждания. Прочетете повече.

 

 

Актуална информация от EASPD за конференцията „Пътят към намирането на работа за хората с увреждания“ в Париж през м. май 2020 г.

В тези несигурни времена, когато събитията се променят изключително динамично, иска ме да Ви дадем актуална информация относно провеждането на конференцията ни в Париж „Пътят към намирането на работа за хората с увреждания“. Прочетете повече.

 

Епидемичният взрив от COVID-19 и доставчиците на услуги за подкрепа за хората с увреждания

Чрез тази уебстраница EASPD ще съобщава най-актуалната и надеждна информация от значение за сектора в опита му да осигури защита на персонала и потребителите, докато предоставя жизненоважни услуги за подкрепа на хората с увреждания. Прочетете повече.

 

EASPD търси изследовател! 

 

EASPD търси изследовател/екип от изследователи за изготвянето на фактологични справки по държави относно финансирането на сектора на услугите за социални грижи и подкрепа за хората с увреждания. Прочетете повече. 

 

Трябва ли грижите и подкрепата да не бъдат предназначени за продажба? 
 

На 7 април 2020 г. EASPD ще проведе работен семинар (now webinar), на който ще се обсъди текущото състояние на финансирането на сектора на социалните грижи и подкрепа и ще се установи как ЕС може да подкрепи допълнително адекватното развитие на моделите на финансиране на национално, регионално и местно равнище. Прочетете повече. 

 

 

 

Европейски новини

 

Покана за представяне на успешни примери за разумно приспособяване на работните места за хора с увреждания

Ако сте работодател в ЕС, който е предприел стъпки за приспособяване на работните меса за работници с увреждания, Европейската комисия иска да чуе Вашата история. Прочетете повече.

 

Кандидатствайте за новия Европейски фонд за социални катализатори! 

Европейският фонд за социални катализатори (European Social Catalyst Fund (ESCF)) е нова инициатива, чиято цел е да окаже значително въздействие върху някои от най-належащите социални предизвикателства в Европа. Прочетете повече

 

 

Новини за проекти

 

Банката за виртуални ресурси „ALL IN“ за образователни центрове (за възрастни) вече е достъпна

 
Проект „ALL IN!“ току-що стартира банката за виртуални ресурси „ALL IN“, която съдържа практически ресурси за центрове за образование за възрастни, центрове за професионално обучение, доставчици на услуги и агенции по заетостта, за да могат да предоставят качествена и приобщаваща подкрепа на хората с увреждания. Прочетете повече.

 

Стартира новият проект „Co-Care“!

 

EASPD е част от нов проект, който има за цел да стимулира ръководеното от потребителите проектиране при разработването на базирани на ИКТ решения за грижи за пациенти с Алцхаймер. Прочетете повече.

 

Предстоящи събития

 
 4-5 май 2020 г., Париж (Франция) – Европейска конференция на EASPD „По пътя към намирането на работа“