Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - май I

Редакционна статия

Хората не са най-големият Ви актив

„Хората са най-големият Ви актив“: пет думи, които не може да не сте чували! В последната си редакционна статия екипът на EASPD за развитие, научни изследвания и иновации защитава тезата, че не хората във Вашата организация водят до нейния успех, а по-скоро начинът, по който им предоставяте правомощия. Прочетете повече.

 

 

Новини от EASPD

 

Обява за свободна позиция! Стаж по „Комуникации и операции“

EASPD търси стажант за екипа ни в Брюксел, който ще заеме позицията на асистент на комуникационните и оперативните дейности на организацията от началото на м. юни 2019 г. Прочетете повече.

 

Регистрирайте се сега! „Въвеждане на приобщаването в училищата“: заключителна конференция

Присъединете се към партньорите по проект „Въвеждане на приобщаването в училищата“ на 4 юни в Белгия, за да научите по какъв начин Вашето училище може да насърчи пълното приобщаване на всички ученици. Прочетете повече.

Конференцията на EASPD в гр. Хелзинки ще бъде част от програмата на финландското председателство

Имаме удоволствието да съобщим, че есенната ни конференция „Персоналът е от значение! Работната сила на бъдещето в сектора на хората с увреждания” ще бъде част от официалната програма на председателството на Финландия на Съвета на ЕС през 2019 г.! Прочетете повече.
 

Нов доклад на EASPD относно саморегулираната подкрепа за доставчиците на услуги

Изготвеният по наша поръчка нов доклад е резултат от работата на трима изследователи с огромен опит в областта на хората с увреждания. Прочетете повече.

 

Европейски новини

 

Хората с увреждания: 10 причини да гласувате на европейските избори

Европейският форум на хората с увреждания (ЕФХУ) публикува 10 причини, поради които хората с увреждания трябва да гласуват на следващите европейски избори. Публикацията е част от кампанията за повишаване на осведомеността относно значението на упражняването на правото на глас и трудностите, пред които са изправени хората с увреждания, когато се опитват да гласуват. Прочетете повече.
 

Европейският парламент даде зелена светлина на бъдещата програма за финансиране на ЕС „InvestEU“

На 18 април Европейският парламент гласува относно програмата „InvestEU“, с което направи поредната крачка в посока създаването на бъдещата програма за финансиране на ЕС. Прочетете повече.
 
 

Новини за членовете

 

Запознайте се с новите кандидати за членове на Борда на EASPD

Разкрива се една изборна позиция за член на Борда на EASPD, за която ще се проведе гласуване на следващото ни Общо събрание на 18 май 2019 г. в гр. Букурещ, Румъния. Запознайте се с кандидатите, подали заявление за свободната позиция! Прочетете повече.

 

Предстоящи събития

 
 
16-18 май 2019 г., Букурещ (Румъния) – Годишна конференция на EASPD: „Инвестиране в социалните услуги, инвестиране в хората“
28 май 2019 г., Амстердам (Холандия) – Конференция на Европейския съюз за подкрепена заетост (ЕСПЗ): „Преход към подкрепена заетост“
4 юни 2019 г., Белгия – Заключителна конференция по проект „Въвеждане на приобщаването в училищата“
12-14 юни 2019 г., Варна (България) – Международен форум на НАСО „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“
25-31 август 2019 г., Льовен (Белгия) – Европейски лагер за кампанийни дейности на Dandelion Group
 27 август 2019 г., Болоня (Италия) – 15-а международна конференция нa Асоциацията за развитие на помощните технологии в Европа (AAATE) на тема „Технологии и увреждания“: „Глобални предизвикателства пред помощните технологии: научни изследвания, политики и практика“
3-4 октомври 2019 г., Хелзинки (Финландия) – Годишна конференция на EASPD: „Развитие на качествена работна сила в услугите за хора с увреждания: възникващи нужди и възможности“
28-29 ноември, Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)

EASPD – НПО с нестопанска цел в областта на хората с увреждания – популяризира мненията на над 17 000 социални служби и техните представителни сдружения.
Информацията, съдържаща се в настоящата публикация, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.
Членувате в EASPD? Искате новините за Вашата организация да бъдат включени в нашия бюлетин? Добавете нашите специалисти „Комуникации“ към списъка на абонираните лица за Вашия информационен бюлетин: rachel.vaughan@easpd.eu, sydney.vonihering@easpd.eu