Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - май I

Редакционна статия

Сътрудничество с ЕС за допълнителна подкрепа на доставчиците на услуги

В края на април се свързахме с членовете ни, за да съберем важни данни за текущото им положение по време на пандемията от COVID-19. Успяхме да съберем информация от 47 партньори и членуващи в асоциацията ни организации, действащи в 23 европейски държави. Нашият доклад проправи пътя на провеждането на среща на високо равнище на ЕС. Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

 

Наградата „Заетост за всички“ се присъжда на...

 

Получихме близо 50 номинации за нашата награда „Заетост за всички“, но изборът е ограничен само до двама победители! Вижте кои са носителите на наградата и гледайте акцентите от техните презентации на нашата конференция „Пътят към намирането на работа за хората с увреждания“ във вторник. Гледайте тук.

 

Новини от EASPD

 

 

Семинар на Комуникационната мрежа на EASPD

На 9 юни Комуникационната мрежа на EASPD ще бъде домакин на онлайн семинар на тема „Ефективната комуникация в условията на криза“. Прочетете повече.
 

 

„Не“ на дискриминацията на хора с увреждания при медицински триаж

EASPD подкрепя организациите на хората с увреждания в призива им за равно третиране на хората с увреждания в процеса на медицински триаж. Прочетете повече.

 

 

Европейски новини

 

КРИЗАТА С COVID-19: Хората в институции не трябва да бъдат отписвани

 
Европейската експертна група по въпросите на прехода от институционална грижа към грижа в общността (ЕЕГ) публикува съвместно изявление с призив към европейските институции и държавите членки по отношение на отговора им на COVID-19. Прочетете повече.
 

Поредица от уебинари: Кратки сутрешни презентации за дигиталното гражданство

 

Организацията COFACE Families Europe организира поредица от осем кратки уебинара по повод Международния ден на семейството 2020 г., поставящи акцент върху различни пластове на дигиталното гражданство. Уебинарите ще се провеждат всеки делничен ден в периода между 11 и 20 май 2020 г. Прочетете повече.