Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - май II

Редакционна статия

 

Пътят продължава...

Конференцията ни „Пътят към намирането на работа за хората с увреждания“ миналата седмица може да ни изправи пред логистични предизвикателства, но всички усилия си струваха, съдейки по нейния успех. В последната ни редакционна статия поместваме обръщение на президента на EASPD Джеймс Кроу към всички наши членове и участници. Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

 

Отбележете си датата! Уебинар на Европейската комисия в подкрепа на Вашия отговор на кризата с COVID-19

В EASPD бяхме изключително ангажирани в предоставянето на подкрепа на нашите членове да преминат успешно през кризата и да се уверим, че гласовете им ще бъдат чути от хората, които трябва да ги чуят. В последното ни видеосъобщение генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло прави няколко големи анонса! Гледайте тук.

 

Новини от EASPD

Търсим да наемем!

EASPD търси да назначи специалист „Събития и операции“, който да се присъедини към екипа ни в Брюксел. Прочетете повече.

 

Онлайн конференция на EASPD – записите и презентациите вече са достъпни!

Вече имате достъп на нашия уебсайт до всички записи на онлайн сесиите и презентациите на лекторите от последната ни конференция „Пътят към намирането на работа за хората с увреждания“. Прочетете повече.

 

Покана за участие: EASPD търси изследовател!

EASPD търси изследовател/научноизследователски екип, който да проведе проучване и да изготви доклад на тема „Краткосрочното въздействие на COVID-19 върху сектора на социалните услуги за подкрепа“. Прочетете повече.

 
Фирмите, които наемат работници с увреждания, трябва да продължат да имат достъп до държавна помощ

EASPD заедно с Европейския форум на хората с увреждания, Европейската платформа за рехабилитация и Европейския съюз за подкрепена заетост изготвиха съвместна декларация до Европейската комисия, в която подчертават необходимостта от запазване на достъпа до държавна помощ за фирми, които наемат лица с увреждания. Прочетете повече.
 

Приоритизиране на заетостта на хората с увреждания в икономическите мерки на отговор на COVID-19

На последната ни конференция обсъдихме предстоящите стъпки по отношение на заетостта на хората с увреждания. Тъй като отрицателните икономически последици от COVID-19 започват да се усещат в целия свят, EASPD и нейните партньори призоваха Европейския съюз да гарантира запазването на правото на труд на хората с увреждания. Прочетете повече.

 
Уебинар на EASPD: Осигуряване на достъп до образование по време на пандемията от COVID-19

Присъединете се към нас на 27 май 2020 г. от 14:00 до 15:00 ч, за да обсъдим как домашното училище чрез онлайн платформи и инструменти може да бъде по-лесно достъпно за учащите с увреждания и техните семейства. Прочетете повече.

 

Европейски новини

 

Секторът на социалните грижи сред първите 3 сектора в ЕС с най-висок риск от излагане на коронавируса

В публикация на Европейския център за развитие на професионалното обучение (Cedefop) се посочва, че социалните работници са в най-рисковата категория по отношение на излагането на коронавируса и секторът е свързан с по-висок риск от нарушаване на дейността му. Прочетете повече.

 

Нови правила на ЕС за държавна помощ по време на COVID-19: кое е новото за доставчиците на услуги?

През март 2020 г. Европейската комисия прие Временна рамка за мерки за държавна помощ в условията на кризата с COVID-19. Екипът по въпросите за политиките на EASPD представя накратко най-важното за Вас. Прочетете повече.

 

Новини за членовете

Вече приемаме кандидатури за предстоящите избори на ръководните ни органи

През октомври 2020 г. приключва 4-годишният мандат на изпълнителния комитет и Борда на EASPD. Прочетете тук повече за всички изборни ръководни позиции и как да кандидатствате.

 

EASPD започва разработването на новата си стратегия!

Започвайки разработването на многогодишната стратегия на EASPD за периода 2022-2025 г., искаме да гарантираме, че процесът се управлява от нашите членове на всички етапи. Членовете ни ще получат достъп до различни инструменти, за да могат да допринесат активно за изготвянето на новата стратегия. Прочетете повече.
 

EPIONI работи в подкрепа на полагащите грижи лица за хора със сърдечни заболявания по време на пандемията от COVID-19

Членуващата в EASPD организация EPIONI – Гръцката мрежа на полагащите грижи лица – наскоро събра експерти от областта в уебинар, посветен на темата за подкрепа на полагащите грижи лица за хора със сърдечни заболявания по време на ерата на коронавируса. Научете повече за събитието и гледайте записа от него тук.

 

Новини за проекти

 

Приобщаващо образование: Каква е ролята на ЕС оттук нататък?

На 8 юни 2020 г. от 14:00 до 15:00 часа централноевропейско време EASPD и партньорите по проект „IE+“ ще бъдат домакини на политически дебат за това как ЕС може да насърчи реализирането на приобщаващо образование за учащи с увреждания. Прочетете повече.

 

Предстоящи събития

3 юни 2020 г. (онлайн)Уебинар на Европейската комисия в подкрепа на сектора на социалните услуги в отговор на кризата с COVID-19