Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - октомври (BUL, OCT II)

Редакционна статия

С поглед към по-технологично бъдеще в социалните грижи!

След конференцията на EASPD на тема „Технологиите и цифровизацията в социалните грижи“ организацията ще продължи да работи в посока създаването на социален сектор, който използва целесъобразно технологиите и ползите от тях. Президентът на EASPD Джеймс Кроу коментира резултатите от конференцията в Барселона и значимостта на цифровизацията на нашия сектор. Прочетете повече. 
 


Новини от EASPD

 

Обява за работа! Свободна позиция за младши специалист по въпросите на политиките

EASPD търси да назначи младши специалист по въпросите на политиките, който да се присъедини към екипа ни. Крайният срок за кандидатстване е 24 октомври 2018 г. Прочетете повече.
 


Петер Заксенхофер бе избран на длъжността „Ковчежник“ на EASPD

EASPD приветства новия член на изпълнителния комитет на организацията. Това е Петер Заксенхофер, директор на INSOS, Швейцария, който бе избран на провелото се миналата седмица Общо събрание на EASPD в Барселона, Испания. Прочетете повече.
 


 

EASPD подкрепя кампанията срещу проекта на Допълнителния протокол към Конвенцията от Овиедо

EASPD подкрепя кампания срещу протокола, чието прилагане ще подкопае в огромна степен правата на хората с увреждания. Прочетете повече.
 


Европейски новини 

 

Конференция за европейските регламенти за достъпност на уебсайтовете

На 5 декември 2018 г. Глобалната инициатива за приобщаващи информационни и комуникационни технологии (G3ict) и Международната асоциация на специалистите по достъпност (IAAP) организират ексклузивна целодневна конференция в Брюксел на тема „Европейските регламенти за достъпност на уебсайтовете и тяхното очаквано въздействие върху организациите от обществения и частния сектор“. Прочетете повече.


Подаването на номинации за наградите „Сребърна роза“ за 2019 г. на европейската мрежа „СОЛИДАР“ вече е отворено!

Предложете кой според вас заслужава признание за забележителните си постижения за постигане на напредък в областта на социалната справедливост. Крайният срок за подаване на номинации е 5 ноември 2018 г. Прочетете повече.


Европейската комисия провежда проучване на достъпността на уебсайтовете

Европейската комисия провежда проучване относно достъпността на уебсайтовете и приложенията на органите от обществения сектор, което ще допринесе за прилагането на Директивата относно достъпността на уебсайтовете. Проучването е отворено до 14 октомври. Прочетете повече.


Новини за членовете

 

Германската система на защитени цехове

Членуващата в EASPD организация BAG WfbM публикува наскоро подробен преглед на германската система на защитените цехове и техните уникални характеристики. Прочетете повече.


Новини за проекти

 

Актуална информация за проект „BEYOND!“

Проектът „BEYOND“, който има за цел улесняването на прехода към приобщаващи образователни системи, оправомощавайки специализирани училища и доставчици на услуги в подкрепа на деца със специални нужди, стартира със среща в Брюксел миналата седмица. Прочетете повече.
 

Актуална информация за проект „Lovelife“

На 20 и 21 септември консорциумът по проект „Lovelife“ проведе петата си проектна среща във Франция, на която бе обсъдена подкрепата на хора с умствени увреждания при проблеми на сексуалния живот и взаимоотношенията. Прочетете повече.


Предстоящи събития

 

18 октомври 2018 г., Брюксел (Белгия) – „Инвестиции в социалната инфраструктура: от местни иновативни идеи до финансиране на проекти чрез инвестиции от ЕС“
18-19 октомври 2018 г., Залцбург (Австрия) – „Отчитащо многообразието педагогическо образование: възможности и ограничения за развитието на приобщаващи университети“
25-26 октомври 2018 г., Маастрихт (Холандия) – „Правата на хората с увреждания в практиката: сравнителен анализ на функцията на съдилищата“
22 ноември 2018 г., Лиеж (Белгия) – „Развитие на приобщаващи практики на работното място“
3-4 декември 2018 г., Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)
3-10 декември 2018 г., Брюксел и из цяла Европа – Европейска седмица на хората с увреждания и инициативите за развитие (EDDW)

Не виждате някое събитие? Информирайте EASPD за Вашето събитие
 

EASPD – НПО с нестопанска цел в областта на хората с увреждания – популяризира мненията на над 15 000 социални служби и техните представителни сдружения.

Информацията, съдържаща се в настоящата публикация, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

Членувате в EASPD? Искате новините за Вашата организация да бъдат включени в нашия бюлетин? Добавете нашите специалисти „Комуникации“ към списъка на абонираните лица за Вашия информационен бюлетин: rachel.vaughan@easpd.eu, sydney.vonihering@easpd.eu