Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - октомври II

Редакционна статия

Нужни са качествени инвестиции за развитие на нашия сектор!
 
EASPD проведе годишния си семинар по въпросите на политиките на 17 октомври в Брюксел. Темата тази година беше „Цената на качеството“, като бяха обсъдени настоящите и бъдещите нормативни и финансови рамки на ЕС. Сабрина Ферайна, ръководител „Политики“ на EASPD, ни запознава с основните послания от проведения дебат.

Прочетете повече.


Новини от EASPD

 

Изграждане на приобщаващо училище за всички: Регистрацията за петото издание на едноседмичното обучение на EASPD на тема „Приобщаващо образование“ вече е отворена

Обучението, което ще се проведе в периода 10-15 март 2019 г., има за цел развитие на експертните умения и разбиране от страна на учители, инструктори, директори и училищен персонал по въпроса за приобщаващото образование за хората с увреждания. Прочетете повече.


Можете ли да бъдете домакин на конференцията на EASPD догодина?
EASPD публикува открита покана за подаване на заявления за домакинство на есенната конференция на асоциацията през 2019 г. Прочетете повече.


Цената на качеството

На последния семинар по въпросите на политиките EASPD и нейните членове призоваха европейският семестър и следващият бюджет на ЕС да акцентират върху високото качество на услугите за подкрепа и социални грижи. Прочетете повече.


Четири стъпки, които ще гарантират успеха на програмата „InvestEU“ за инвестиции в социалната инфраструктура
На 18 октомври EASPD и нейните партньори бяха съорганизатори на европейска конференция за сътрудничество с властите и инвеститорите за необходимите стъпки, които да гарантират успех на програмата „InvestEU“ в областта на социалните инвестиции. Прочетете повече.


Европейски новини 

Покана за представяне на резюмета за специалното издание на международно списание за свободен достъп

Институтът за оценка на технологиите и анализ на системите обявява покана за участие със статии в специалното издание на научното списание „Societies“ на тема „Социално-технически подходи за помощните технологии и хората с увреждания“. Прочетете повече.


Новини за членовете

Мъдър начин на пътуване

Членуващата в EASPD фондация „Close to You“ създаде световния туроператор Wise Travel, който дарява автоматично 4% от всички продажби на избрана от клиента благотворителна организация, без да таксува допълнително пътуващите. Прочетете повече.


Новини за проекти

 

Актуална информация за проект „Sign and Sound“

Европейският театър „Sign and Sound“ разпродаде всички билети за своите две дебютни представления в Лисабон. Прочетете повече.


Стартира проучването на преносимостта „ProACT“ в Барселона

EASPD, AAATE и AIAS Болоня стартираха проучването „ProACT“, което изследва преносимостта на решенията за интегрирани грижи към сектора за социални грижи. Стартът бе даден на мероприятие за създаване на професионални контакти в рамките на конференцията на EASPD в Барселона. Прочетете повече.
 
Актуална информация за проект „AMiD“
Партньорите по проект „AMiD“ представиха актуална информация на последната среща по проекта във Финландия и на заседанието на обществения консултативен съвет на „AMiD“ в Брюксел. Прочетете повече.
 


Предстоящи събития

 

18 октомври 2018 г., Брюксел (Белгия) – „Инвестиции в социалната инфраструктура: от местни иновативни идеи до финансиране на проекти чрез инвестиции от ЕС“
18-19 октомври 2018 г., Залцбург (Австрия) – „Отчитащо многообразието педагогическо образование: възможности и ограничения за развитието на приобщаващи университети“
25-26 октомври 2018 г., Маастрихт (Холандия) – „Правата на хората с увреждания в практиката: сравнителен анализ на функцията на съдилищата“
22 ноември 2018 г., Лиеж (Белгия) – „Развитие на приобщаващи практики на работното място“
3-4 декември 2018 г., Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)
3-10 декември 2018 г., Брюксел и из цяла Европа – Европейска седмица на хората с увреждания и инициативите за развитие (EDDW)

Не виждате някое събитие? Информирайте EASPD за Вашето събитие
 

EASPD – НПО с нестопанска цел в областта на хората с увреждания – популяризира мненията на над 15 000 социални служби и техните представителни сдружения.

Информацията, съдържаща се в настоящата публикация, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

Членувате в EASPD? Искате новините за Вашата организация да бъдат включени в нашия бюлетин? Добавете нашите специалисти „Комуникации“ към списъка на абонираните лица за Вашия информационен бюлетин: rachel.vaughan@easpd.eu, sydney.vonihering@easpd.eu