Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - октомври II

Редакционна статия

Изкуството на приобщаването

Миналата седмица проведохме нашата онлайн конференция, която постигна огромен успех и чието послание достигна всички краища на Европа и дори отвъд нея. Правото на участие в културни прояви и достъпът до изкуствата е право на човека и трябва да бъдат предприети допълнителни действия, за да се гарантира, че всички членове на обществото могат да се наслаждават пълноценно и да се възползват максимално от тази съществена част от живота. Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

Проект „In-Tour!“

Като част от мероприятията по повод Дните на програма „Еразъм“ 2020 г. споделяме информация за нашия нов проект за приобщаващ туризъм „In-Tour“. Гледайте последното ни видеосъобщение, за да се запознаете с нуждите и предизвикателствата, пред които е изправен персоналът, зает в сферата на достъпния туризъм. Гледайте тук.

 

Новини от EASPD

Покана за участие! EASPD търси изследователи за провеждане на четири изследвания, които започват през 2020 г.

Сред темите на изследванията са Европейския зелен пакт, въздействието на COVID-19 и Европейската гаранция за децата. Прочетете повече.
 

ОТБЕЛЕЖЕТЕ СИ ДАТАТА! Частните инвестиции, правата на човека и социалните грижи: създаване на обща европейска програма

Присъединете се към партньорите по проект „a4i“ на 28 октомври, сряда, от 14:00 до 15:30 ч., за да научите как можем да създадем съвместно обща европейска програма, в която са синхронизирани частните инвестиции, правата на човека и социалните грижи. Прочетете повече.
 

EASPD отговаря на консултациите по Европейската гаранция за децата

Наскоро EASPD отговори на консултациите на Европейската комисия, като призова за включването на раздел от Европейската гаранция за децата, който да бъде посветен на децата с увреждания и техните нужди от подкрепа. Прочетете повече.

 

Европейски новини

Новата Европейска стратегия за хората с увреждания: споделете Вашите отзиви!

В момента Европейската комисия работи по новата Европейска стратегия за хората с увреждания и очаква Вашите отзиви! Пътната карта ще бъде отворена за коментари в периода между 15 октомври и 12 ноември 2020 г. Прочетете повече.

 

Новини за членовете

„Кафе за обсъждане на политики“ на EASPD: Европейският стълб на социалните права и Европейското пространство за образование 

EASPD е домакин на първото „Кафе за обсъждане на политики“ – инициатива, на която ще предоставя актуална информация на своите членове относно конкретни политики на ЕС и ще събира техните отзиви, които по-късно ще бъдат използвани от екипа по въпросите за политиките на EASPD при предоставянето на отговор на консултациите на ЕС по съответните политики. Прочетете повече.
 

Поредица от уебинари на живо на тема „Игрите и свободното време за децата с увреждания“

Членуващата в EASPD организация Beit Issie Shapiro си партнира с програмата „Embrace“ на Международния университет във Флорида, организирайки поредица от 3 уебинара, които ще поставят акцент върху създаването на среда с подходящите условия за учене и игра за децата с увреждания. Прочетете повече.

Предстоящи събития

„Кафе за обсъждане на политики“ на EASPD, онлайн – 4 ноември 2020 г.