Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - септември I

Редакционна статия

Надяваме се, че сте се насладили на прекрасна почивка през изминалото лято и сте се върнали изпълнени с енергия и отпочинали за предстоящия наситен със събития есенен сезон! EASPD е подготвила богата програма с ангажиращи Ви мероприятия. Прочетете повече.
 

Новини от EASPD

 

Покана за участие! EASPD търси изследовател

 

EASPD търси изследовател/екип от изследователи за изготвянето на доклад на тема „Обещаващи практики в предоставянето на качествени грижи и подкрепа за хората с увреждания с напредването на възрастта им“. Прочетете повече.
 
 

Удължен краен срок за регистрация за участие в европейската конференция „Саморегулираната подкрепа в Европа“!

 

Събитието ще се проведе на 16 септември. На него ще бъде направен преглед на текущото състояние на саморегулираната подкрепа в различни европейски държави и ще бъдат представени учебните материали, разработени по финансирания от ЕС проект „SKILLS“. Прочетете повече.
 

 

 

Европейски новини

 

Европейската комисия дава началото на проучване за извършване на преглед на Европейската стратегия за хората с увреждания 2010-2020 г

Европейската комисия провежда оценка, която ще установи постигнатия напредък и все още нерешените проблеми на най-близкото до гражданите равнище. Попълнете проучването, за да споделите своето мнение! Прочетете повече.
 

Новини за членовете

Покана за представяне на кандидатури за членство в Независимата комисия по жалбите (НКЖ) на EASPD

Търсим 4-ма кандидати, ангажирани да помогнат на EASPD да увеличи степента на управление на дейностите на асоциацията от нейните членове и да станем по-добра организация! Прочетете повече.
 

Чуйте мнението на експерти по темата „Финансиране на независимия живот“ в нашите обедни уебинари!

 
EASPD продължава своята поредица от обедни уебинари с два специализирани уебинара на 23 и 26 септември, посветени на темата „Финансиране на независимия живот“. Прочетете повече.
 
 
 

Новини за проекти 

Резултати от проект „ACCESS“! Актуална информация за проекта

Партньорите по проект „ACCESS“ споделят новини за своята работа за разработване на учебни материали по компютърна грамотност, основен английски език и безопасното използване на интернет за лица с умствени увреждания. Прочетете повече.
 

 

Открийте приобщаващите театрални практики на заключителната конференция по проект „ABBA“

 

Заключителната конференция по проект „Сливане на публиката чрез изкуство“ („ABBA“) ще се проведе на 4 октомври 2019 г. Присъединете се към нас, за да дискутираме иновативната двуезична театрална техника по проекта и да обсъдим изкуствата и приобщаването с политически представители. Прочетете повече.
 
 

Кръгла маса на практикуващи специалисти по проект „Приобщаване в обществото чрез изкуство“ (ISA)

 

Присъединете се към нас на кръгла маса на практикуващи специалисти на 3 октомври 2019 г., на която ще научим повече за проект „ISA“ и неговите резултати. В кръглата маса ще участват доставчици на услуги, училища и културни центрове, за да разгледат в интерактивни сесии ограниченията и предизвикателствата, пред които са изправени. Прочетете повече.
 

Заключителна конференция по проект „AMiD“ („Достъп до услуги на мигранти с увреждания“)

На конференцията, която ще се проведе на 5 ноември, участниците ще имат възможността да обсъдят най-важните тенденции, нужди и предизвикателства по темата „Увреждания и миграция“ с ключови експерти в областта. Прочетете повече.
 
 

Предстоящи събития

12 септември 2019 г., Брюксел (Белгия) – „Социалните услуги в ЕС: Проверка на актуалното положение“, семинар по въпросите на политиките на EASPD

16 септември 2019 г., Брюксел (Белгия) – Европейска конференция по проект „SKILLS“ на тема „Саморегулираната подкрепа в Европа“

3-4 октомври 2019 г., Хелзинки (Финландия) – Годишна конференция на EASPD: „Персоналът е от значение! Работната сила на бъдещето в сектора на хората с увреждания“

3 октомври 2019 г., Брюксел (Белгия) – Кръгла маса на практикуващи специалисти по проект „Приобщаване в обществото чрез изкуство“ (ISA)

4 октомври 2019 г., Брюксел (Белгия) – Заключителна конференция по проект „Сливане на публиката чрез изкуство“

5 ноември 2019 г., Брюксел (Белгия) – Заключителна конференция по проект „AMiD“ („Достъп до услуги на мигранти с увреждания“)

5 ноември 2019 г., Манчестър (Великобритания) – Годишна конференция на Британската асоциация за подкрепена заетост (BASE)

28-29 ноември, Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)