Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - юли I

Редакционна статия

Лятото дойде! Вижте всичко, което постигнахме досега

Докато всички очакват с нетърпение лятната ваканция, ние поглеждаме назад към първото шестмесечие и някои от акцентите от началото на годината с нашия генерален секретар Люк. Прочетете повече.

 

Новини от EASPD

 

EASPD Ви кани на своя семинар на тема „Европейския семестър“!

 
На него ще представим официално публикуването на доклада на EASPD за европейския семестър. Събитието ще бъде още повод за националните организации на доставчиците на услуги да предадат лично посланията си на създателите на политиките на ЕС. Прочетете повече.
 

Търсим асистент „Комуникации и операции“!

Искате ли да придобиете опит и да усъвършенствате уменията си в обширната сфера на комуникациите?
Кандидатствайте за нашия стаж за позицията асистент „Комуникации и операции“ и научете повече за европейския социален сектор, докато работите в забавна мултикултурна среда.  Прочетете повече.
 

Покана за участие! EASPD търси изследовател

EASPD търси изследовател, който да изготви доклад, предлагащ преглед на възможностите и недостатъците на всички модели на заетост за хората с увреждания. Прочетете повече.
 

 

 

Европейски новини

 

Покана за представяне на кандидатури: Асистент по политиките в асоциацията „Social Services Europe“

„Social Services Europe“ търси асистент по политиките, който да се присъедини към техния екип в гр. Брюксел. Прочетете повече.
 

 

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа прие единодушно резолюция и препоръка за прекратяване на принудителните практики в областта на психичното здраве

На 26 юни 2019 г. членовете на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призоваха държавите-членки на Съвета на Европа да започнат незабавен преход към премахване на принудителните практики в областта на психичното здраве с приемането на нова резолюция. Прочетете повече.

 

Новини за членовете

 

Покана към всички членове на EASPD: Помогнете ни да превърнем EASPD в организация, която се ръководи в по-голяма степен от своите членове!

Нуждаем се от мнението Ви, за да превърнем EASPD в по-добра и по-прозрачна организация! Трима късметлии сред членовете ни, които участват в анкетата ни, ще бъдат освободени от таксата за участие в следващата ни конференция в Хелзинки. Прочетете повече.

 

 

С поглед към бъдещето на предоставянето на услуги за подкрепа за хората с увреждания

Като част от работата си за подкрепа на настоящите и бъдещи нужди от подкрепа на хората с интелектуални затруднения, организацията Unapei призовава за информация относно инициативи, които събират данни за идентифициране и оценка на нуждите на дадено лице на ниво услуга, асоциация, отдел, регион или на национално равнище. Прочетете повече.

 

Новини за проекти

 

Проект „Skills“ ще проведе европейски семинар на тема „Саморегулираната подкрепа“

Проектът „SKILLS“ („Подобряване на уменията и компетенциите при саморегулираната подкрепа“) има удоволствието да Ви покани на своя европейски семинар на тема „Саморегулираната подкрепа в Европа“, който ще се проведе на 16 септември 2019 г. в гр. Брюксел. Прочетете повече.

 

 

Проектът „IMAS II“ представя своите „кутии на знанието“ в подкрепа на деца с образователни потребности в Португалия!

Екипът по проект „IMAS II“ работи активно в началото на м. май, когато се срещна в Португалия, за да представи и преразгледа първата проектна версия на техните „кутии на знанието“ и да проведе първата обучителна дейност по проекта. Прочетете повече.
 

„НАДЕЖДА (HOPE) за бъдещето“: Заключителна конференция

Проектът „Взаимопомощ за предпазване от експлоатация“ („HOPE“), който поставя акцент върху добрите взаимоотношения и безопасността, проведе заключителната си конференция в гр. Бирмингам на 12 юни. Чрез събитието бе потвърдено положителното въздействие на проекта „HOPE“ върху разбирането на сексуалната експлоатация на лица с когнитивни увреждания. Прочетете повече.
 

 

Предстоящи събития

 

25-31 август 2019 г., Льовен (Белгия) – Европейски лагер за кампанийни дейности на Dandelion Group

 27 август 2019 г., Болоня (Италия) – 15-а международна конференция нa Асоциацията за развитие на помощните технологии в Европа (AAATE) на тема „Технологии и увреждания“: „Глобални предизвикателства пред помощните технологии: научни изследвания, политики и практика“

29 август 2019 г., Хелзинки (Финландия) – „Да проправим пътя“: международна конференция на тема саморегулираната подкрепа

 16 септември 2019 г., Брюксел (Белгия) – Европейски семинар по проект „SKILLS“ на тема „Саморегулираната подкрепа в Европа“

3-4 октомври 2019 г., Хелзинки (Финландия) – Годишна конференция на EASPD: „Развитие на качествена работна сила в услугите за хора с увреждания: възникващи нужди и възможности“

28-29 ноември, Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)
 

EASPD – НПО с нестопанска цел в областта на хората с увреждания – популяризира мненията на над 17 000 социални служби и техните представителни сдружения.
Информацията, съдържаща се в настоящата публикация, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.
Членувате в EASPD? Искате новините за Вашата организация да бъдат включени в нашия бюлетин? Добавете нашите специалисти „Комуникации“ към списъка на абонираните лица за Вашия информационен бюлетин: rachel.vaughan@easpd.eu, sydney.vonihering@easpd.eu