Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - юли III

Редакционна статия 

Да погледнем назад, за да насочим поглед напред 

Лятото изглежда вече е тук, но тази година личните ни календари не са пълни с обичайните социални събирания и слънчеви почивки. До този момент 2020 г. се оказа уникално преживяване и в последната ни редакционна статия правим обзор на първата половина на годината. Прочетете повече.   

 

Видеосъобщение  

Европейските лидери постигнаха споразумение относно пакета за възстановяване и европейския бюджет 

Лидерите на ЕС приеха пакета за възстановяване и бюджета за периода 2021-2027 г., чрез които ще се осъществи възстановяването на ЕС след пандемията и ще се подкрепят инвестициите в прехода към екологични решения и цифровизация. В последното ни видеосъобщение нашият старши специалист по въпросите на политиките Том Бигнал обяснява какво означава всичко това за нашия сектор. Гледайте тук. 

 

Новини от EASPD 

Мрежата „Lighthouse“ през 2020 г. 

Мрежата „Lighthouse“ на EASPD подновява дейността си от септември до декември 2020 г. и търсим организации и експерти, които желаят да участват в тази възможност за придобиване на знания чрез партньорско обучение! Прочетете повече. 
 

EASPD търси изследовател/екип от изследователи за изготвянето на доклад, разглеждащ как е премахната институционалната структура с цел деинституционализиране на лица със значителни нужди от подкрепа/множество увреждания. Прочетете повече. 

 

Европейски новини 

Документ за обща позиция относно цялостна стратегия за правата на детето 

EASPD се присъединява към 28 организации, които се обръщат с общ призив към Европейската комисия да гарантира, че правата на децата ще бъдат включени в основните приоритети на ЕС. Прочетете повече. 

 

Лидерите на ЕС приеха следващия дългосрочен бюджет на ЕС 

На среща на върха, която се проведе присъствено на 21 юли в Брюксел, лидерите на ЕС приеха общ бюджет на ЕС в размер на 1074,3 млрд. евро за периода 2021-2027 г. Прочетете повече. 

 

Уебинар: Разумни улеснения за хората с увреждания: ръководство с обещаващи практики 

На 11 септември 2020 г., от 15:00 до 16:00 ч. централноевропейско време Европейската комисия ще бъде домакин на уебинар, на който ще представи набор от добри практики, гарантиращи приспособяването на работните места за хората с увреждания в Европа. Прочетете повече. 

 

Новини за проекти 

Научете актуалните новини за проект „ENhANCE“! 

Екипът на проект „ENhANCE“ публикува последния си бюлетин и в момента набира мнения и отзиви от многобройни заинтересовани страни в областта на семейните и общностите медицински и други грижи. Прочетете повече. 
 

През август няма да публикуваме нашия бюлетин, тъй като ще направим кратка почивка. Ще се видим отново през септември!