Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - юни I

Редакционна статия

Социалните услуги са основни услуги

Обединяваме социалните услуги в цяла Европа, за да се обърнем с призив към лидерите на ЕС да окажат по-силна подкрепа на доставчиците на тези услуги по време на пандемията от COVID-19. Присъединете се към нашата кампания, за да заявите пред ЕС, че социалните услуги са основни услуги. Заедно можем да бъдем чути. Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

 

#IAmAnEssentialWorker (#АзСъмРаботникПредоставящОсновниУслуги)

Социалните услуги са основни услуги! Присъединете се към нашата кампания, за да се обърнем с призив към лидерите на ЕС да окажат по-силна подкрепа на доставчиците на социални услуги по време на кризата с COVID-19.  Можете лесно да се включите! Гледайте тук.

 

 

Новини от EASPD

 

По-голям достъп до цифрови възможности за учене по време на пандемията от COVID-19

С поетапното отваряне на училищата под заплахата от възобновяването на COVID-19 от решаващо значение е властите и училищата да гарантират продължаващо обучение на учениците, включително на тези с увреждания, чрез изграждане на капацитета на учителите, учащите се, родителите и доставчиците на услуги за подкрепа да използват възможностите на инструментите за цифрово обучение. Прочетете повече.

 

Европейски новини

 

„Стъпка напред, две назад?“

Европейската експертна група по въпросите на прехода от институционална грижа към грижа в общността (ЕЕГ) публикува доклад, имащ за цел да установи пречките, предотвратяващи деинституционализацията в ЕС. Прочетете повече.
 

Създаване на иновативни решения за неспециализирано жилищно настаняване на лица с комплексни нужди и поведенчески разстройства

 

На този предварително записан уебинар на организацията UK PBS Alliance се споделят добри практики относно интегриран подход, ориентиран към отделната личност, между партньорите в областта на здравните услуги, социалните грижи и жилищното настаняване. Уебинарът е подходящ за лица в секторите на деинституционализацията, трансформиращите грижи и изграждането на подходяща подкрепа, копродукция, подкрепа на положителното поведение, подобряване на качеството на живот и намаляване на ограничителните практики. Гледайте записа тук.

 

Новини за членовете

Вече приемаме кандидатури за предстоящите избори на ръководните ни органи

През октомври 2020 г. приключва 4-годишният мандат на изпълнителния комитет и Борда на EASPD. Прочетете тук повече за всички изборни ръководни позиции и как да кандидатствате.

 

 

Новини за проекти

 

 

Покана за участие в консултация относно електронната достъпност и развитието на цифрови умения

Екипът по проект „ENTELIS+“ моли за помощта Ви, за да събере обща информация за електронната достъпност и развитието на цифрови умения в различни държави. Прочетете повече.
 

Проектът „ISA“ завършва със заключително онлайн събитие!

На 25 юни ще се проведе онлайн събитие по проект „Приобщаване в обществото чрез изкуство“ (ISA), на което ще бъде представена дейността на проекта през последните три години. Прочетете повече.

 

Предстоящи събития

25 юни (онлайн) – „Социалните услуги и COVID-19: ролята на ЕС“