Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

EASPD бюлетин - юни II

Редакционна статия

 

Има нов евродепутат в града!

Европейските избори вече са зад гърба ни и какво предстои след тях? Докато изборната еуфория позатихва в Брюксел, EASPD планира как ще работи с новите членове на Европейския парламент. В последната ни редакционна статия нашият старши специалист по въпросите на политиките Тимоти Жилен споделя какво подготвя EASPD през следващите няколко месеца. Прочетете повече.

 

Новини от EASPD

 
 

Бихте ли искали да получите субсидия за да участвате в нашата следваща конференция в Хелзинки?

 
Радваме се да обявим, че започваме да предлагаме субсидии на членовете ни за да участват в следващите събития на EASPD както и в конференцията “Staff Matters! Disability Workforce of Tomorrow”, която ще се проведе от 2-ри до 5-ти Октомври 2019 г. в Хелзинки, Финландия. Прочетете повече.
 

EASPD открива дебата относно програмата за хората с увреждания в Ню Йорк

На 11 юни 2019 г. EASPD събра експерти по политиките за хората с увреждания на дискусия на кръгла маса, която се проведе в централата на ООН в Ню Йорк. Прочетете повече.

 

„Персоналът е от значение!“ Регистрирайте се сега за конференцията на EASPD в Хелзинки, за да се възползвате от преференциалната такса за ранни записвания!

На 3 и 4 октомври EASPD и партньорите от KVPS ще бъдат домакини на международната конференция „Персоналът е от значение! Работната сила на бъдещето в сектора на хората с увреждания“ в гр. Хелзинки, Финландия. Прочетете повече.

 

EASPD се присъединява към водещите европейски коалиции на социалните, екологичните и развойните мрежи в призива им към ЕС да постави устойчивото развитие на челно място в стратегическата си програма

EASPD се присъедини към над 150 организации, които призовават държавните и правителствените ръководители да превърнат устойчивото развитие в първостепенна цел на приоритетите на ЕС. Прочетете повече.

 

 

Мрежата „Lighthouse“ на EASPD с нов експерт по приобщаващо образование!

Искате ли да научите как да прилагате приобщаващото образование с помощта на експерт по темата? Кандидатствайте, за да станете част от мрежата „Lighthouse“ на EASPD, за да се възползвате от тази отлична възможност. Прочетете повече.

 

Нов бюлетин на EASPD „Актуална информация за финансиране“!

Вие сте ръководител на проект? Търсите партньори за Вашия проект? Тогава нашият бюлетин „Актуална информация за финансиране“ е точно за Вас! Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

 

Научете повече за новия ни бюлетин „Актуална информация за финансиране“!

 

В най-новото издание на информационния ни бюлетин екипът на EASPD за развитие, научни изследвания и иновации обяснява какво представлява новият ни бюлетин „Актуална информация за финансиране“ и защо всеки ръководител на проект трябва да се абонира за него! Гледайте тук.

 

Европейски новини

 

Европейската комисия препоръчва по-голяма подкрепа на социалните услуги за насърчаване на достъпа до основни права

На 5 юни 2019 г. (сряда) Европейската комисия публикува специфичните препоръки към отделните държави-членки на ЕС, завършвайки процеса на европейския семестър за 2019 г. Прочетете повече.
 

Станете ключов участник в насърчаването на регионалните иновации в активното остаряване в добро здраве в Европа!

Третата покана на Европейската комисия за референтни структури има за цел да предостави възможност на регионите и областите в цяла Европа да се превърнат в пример за добра политика и практика в областта на активното остаряване в добро здраве. Прочетете повече.

 

 

Новини за членовете

 

Регистрацията за Международното лятно училище „Планиране и развитие на приобщаващи общества“ на Университета в Зиген вече е отворена

От 31 август до 8 септември 2019 г. Центърът за планиране и оценка на социалните услуги на Университета в Зиген ще бъде домакин на международното лятно училище „Планиране и развитие на приобщаващи общества“. Прочетете повече.

 
Покана към всички членове на EASPD: Помогнете ни да превърнем EASPD в организация, която се ръководи в по-голяма степен от своите членове!

Нуждаем се от мнението Ви, за да превърнем EASPD в по-добра и по-прозрачна организация! Трима късметлии сред членовете ни, които участват в анкетата ни, ще бъдат освободени от таксата за участие в следващата ни конференция в Хелзинки. Прочетете повече.

 

Новини за проекти

 

Недостъпни съдилища: кошмар за адвокатите с увреждания

Международен семинар поставя фокус върху пречките пред хората с увреждания да участват в съдебната система на Европейския съюз. Прочетете повече.

 

Въвеждане на приобщаването в училищата: По пътя към приобщаващото училищно образование

Партньорите по проект „Въвеждане на приобщаването в училищата“ („IIIS“) се присъединиха към учители, студенти и професионалисти в областта на образованието на заключителната конференция на проекта, която се проведе на 4 юни в Белгия. Прочетете повече.

 

Предстоящи събития

 

28 юни 2019 г., Брюксел (Белгия) – Заключителен семинар по проект „NEWSCAT“ на тема „Нови умения за персонализиран достъпен туризъм“
25-31 август 2019 г., Льовен (Белгия) – Европейски лагер за кампанийни дейности на Dandelion Group
 27 август 2019 г., Болоня (Италия) – 15-а международна конференция нa Асоциацията за развитие на помощните технологии в Европа (AAATE) на тема „Технологии и увреждания“: „Глобални предизвикателства пред помощните технологии: научни изследвания, политики и практика“
29 август 2019 г., Хелзинки (Финландия) – „Да проправим пътя“: международна конференция на тема саморегулираната подкрепа
 16 септември 2019 г., Брюксел (Белгия) – Европейски семинар по проект „SKILLS“ на тема „Саморегулираната подкрепа в Европа“
3-4 октомври 2019 г., Хелзинки (Финландия) – Годишна конференция на EASPD: „Развитие на качествена работна сила в услугите за хора с увреждания: възникващи нужди и възможности“
28-29 ноември, Брюксел (Белгия) – Европейски ден на хората с увреждания (EDPD)

EASPD – НПО с нестопанска цел в областта на хората с увреждания – популяризира мненията на над 17 000 социални служби и техните представителни сдружения.
Информацията, съдържаща се в настоящата публикация, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.
Членувате в EASPD? Искате новините за Вашата организация да бъдат включени в нашия бюлетин? Добавете нашите специалисти „Комуникации“ към списъка на абонираните лица за Вашия информационен бюлетин: rachel.vaughan@easpd.eu, sydney.vonihering@easpd.eu