Languages

Resize Text

+A A -A

Change Colors

You are here

Най-добри пожелания за 2019 година

Надяваме се, че сте се насладили на заслужена почивка и сте отпразнували празниците със семейството и приятелите си! Новата година вече е тук и спомените за зимните празници лека-полека започват да избледняват.

2019 година обещава да бъде изключително важна за всички нас!

Ще следим крайния срок за излизане на Великобритания от ЕС през март и европейските избори през май, като си сътрудничим с Работната група за услуги за подкрепа на бъдещето във връзка с ролята на услугите за подкрепа в предоставянето на възможност на потребителите на тези услуги да гласуват. Също така ще разгледаме какво ще бъде въздействието на тези събития върху европейския социален сектор и по-специално върху неговите възможности за финансиране.

Ще имаме възможност да проучим и обсъдим подробно всички налични възможности за финансиране на сектора на услугите за хората с увреждания на конференцията ни в гр. Букурещ на 16 и 17 май. Есенната ни конференция ще се проведе в гр. Хелзинки на 3 и 4 октомври, като основната ѝ тема ще бъде развитието на работната сила.

Тази година ще станем свидетели и на стартирането на пилотната Експертна мрежа на EASPD, чрез която ще подкрепим разпространението на индивидуални експертен опит на нашите членове в цялата ни членска база.

Предстои ни наистина вълнуваща 2019 година и очаквам с нетърпение да споделим заедно това пътуване!

Timothy Ghilain
Senior Policy Officer