Langues

Resize Text

+A A -A

Change Colors

Vous êtes ici

EASPD бюлетин - декември II

Благодарим на всички, които участваха в третото ни Общо събрание през 2020 г. миналата седмица!
Имаме удоволствието да съобщим, че Феран Бланко Рос от SUPPORT, Херона, спечели празничната ни викторина и че Марта Соколовска от фондация Eudajmonia, Полша, получи наградата за най-празнично пременения участник!
Поздравления и на двамата, които получават БЕЗПЛАТНИ билети за участие в юбилейната конференция по повод 25-тата годишнина на EASPD в Брюксел!
 

Редакционна статия

Една наистина различна година

Уважаеми приятели и колеги,
Добре дошли в последното издание на бюлетина на EASPD за 2020 г.! Само каква година! За много от нас тя бе наистина различна.
Прочетете обръщението на президента на EASPD за края на годината тук.
 

Видеосъобщение

#NoSchoolForMe (#НямаУчилищеЗаМен)

Дори през 2020 г. много деца с увреждания и техните семейства все още страдат от изключване от подходящото за тях обучение. Членовете на EASPD от Unapei, Франция, обединиха сили със своите партньори, настоявайки този въпрос да бъде изведен като приоритет в дневния ред на национално и европейско равнище! Гледайте тук.

 

Новини от EASPD

Първа Седмица на социалните услуги на EASPD: извлечени поуки!

Миналата седмица EASPD проведе своята първа Седмица на социалните услуги. Доминиращо бе едно основно послание: COVID-19 потвърди отново необходимостта от укрепване на системата за услуги за хора с увреждания, изградена на принципите на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Европейският съюз трябва да подпомогне създаването на пространство за иновации в сектора. Прочетете повече.
 

Обява за свободна позиция: специалист по въпросите на политиките

Търсим специалист по въпросите на политиките, който да се присъедини към EASPD в централата ни в Брюксел! Крайният срок за кандидатстване е 3 януари 2021 г. Прочетете повече.
 

Обява за свободна позиция: генерален секретар на EASPD

През 2021 г. EASPD ще приветства новия си генерален секретар. Натиснете тук за повече информация за търсения от нас кандидат!
 

Възможностите за технологии в социалните предприятия за трудова интеграция

Цифровизацията променя пазара на труда, включително начина, по който хората работят и се обучават. С оглед на това EASPD публикува доклад, който изследва степента на прилагане на цифровите технологии в сектора на социалните предприятия за трудова интеграция (СПТИ) в Европа, цифровите умения, изисквани от работодателите и служителите, и цифровите умения, налични в момента на работните места. Прочетете повече.

 

Европейски новини

COVID-19 и благосъстоянието на работната сила в сектора на социалните грижи за възрастни: доказателства от Обединеното кралство

Пандемията от Covid-19 оказа силно влияние върху предоставянето на социални услуги в цяла Европа, включително Великобритания. Прочетете резултатите от проучването на университета в Кент, за да научите какво е въздействието на коронавируса върху работата на социалните работници. Прочетете повече.

 

Новини за проекти

„DDSkills“ публикува първия си бюлетин!

Проектът „DDSkills“ има за цел да подобри компетенциите в областта на цифровите технологии на професионалистите в предоставянето на грижи, така че те да могат да използват по-добре новите технологии, както и да подпомага хората с увреждания и техните семейства да използват тези технологии. Прочетете първия бюлетин на проекта тук.
 

Предстоящи събития

7-12 март 2021 г. – Шесто обучение на EASPD за приобщаващо образование: „Изграждане на приобщаващо училище за всички!“