Langues

Resize Text

+A A -A

Change Colors

Vous êtes ici

EASPD бюлетин - септември II

Редакционна статия

Изкуството на приобщаването

EASPD обедини усилия с Фондация Cope и Европейската мрежа на културните центрове, с които организираме уникална конференция, посветена на темата за многообразието и хората с увреждания в изкуството и културата. Не я пропускайте! Прочетете повече.

 

Видеосъобщение

Трябва да работим в екип!

Тази година Европейската седмица на спорта се провежда в периода 23-30 септември. Нашият проект „TeamUp!“ има за цел да насърчи приобщаването на хората с интелектуална недостатъчност в обществото чрез спорт. Въпреки че се намират в различни части на Европа, партньорите по проекта се събраха, за да запишат специален видеоклип по този повод. Гледайте тук.

 

Новини от EASPD

Помогнете ни да създадем по-добра EASPD, кандидатствайте за ръководна позиция! Удължен краен срок

Всички ръководни позиции в EASPD са отворени за избор. Кандидатствайте до 30 септември. Прочетете повече.
 

 

Търсим да наемем!

EASPD търси да назначи опитен специалист по въпросите на политиките, който да се присъедини към асоциацията в централата ни в Брюксел. Прочетете повече.

 

 

Европейски новини

Отворено писмо до Съвета на Европа във връзка с проекта на Допълнителния протокол към Конвенцията от Овиедо

Организациите в сектора на социалните грижи се обърнаха с призив към Съвета на Европа да оттегли проекта на протокола, съгласно който мерки като затваряне, изолация, връзване, упояване с лекарства и електрошок ще бъдат използвани като средства за медицинско лечение в психиатрични заведения. Прочетете повече.
 

Извънредни покани по програма „Еразъм+“ в отговор на епидемията от коронавирус

Европейската комисия обяви наскоро две извънредни покани по програма „Еразъм+“ във връзка с въздействието на коронавируса в подкрепа на готовността за цифрово образование и творческите умения. Прочетете повече.
 

Как да въведем на практика разумното приспособяване на работните места – ръководство на обещаващи практики

За да повиши осведомеността относно правата на гражданите на ЕС на работното място, Европейската комисия стартира кампанията #EUvsDiscrimination (#ЕСсрещуДискриминацията), която същевременно поставя акцент върху разумното приспособяване на работните места за хората с увреждания. Прочетете повече.
 

 

Новини за членовете

Присъединете се към Политическото Кафене на EASPD!

На 5 октомври от 14:00 до 16:00 ч. CEST EASPD ще проведе първото си онлайн Политическо Кафене относно Детската Гаранция за Уязвими Деца и Европейска Стратегия за Хората с Увреждания . Кафенето ще предостави възможност на членовете на EASPD да предоставят обратна връзка на политическия екип на EASPD за това как политиките на ЕС могат да подкрепят по-добре тяхната работа на национално ниво. Прочетете повече. 

 

 

Новини за проекти

Семинар по проект „ENTELIS+“ в рамките на 17-ата международна конференция „Как компютрите помагат на хората със специфични потребности“

На 9 септември се проведе успешен семинар по проект „ENTELIS+“, на който бяха представени резултатите от научните изследвания по проекта. Прочетете повече.

 

Предстоящи събития

 
 

30 септември (онлайн) – „ALL IN! – Невероятни професионалисти, които дават възможности на хората с увреждания чрез образование, заетост и социално предприемачество“ – заключително събитие по проекта 

14-15 октомври (онлайн) – Есенна конференция на EASPD „Изкуството на приобщаването – многообразието и достъпът в изкуствата и културата“